Over a period spanning almost two centuries and via knowledge consolidated over seven generations, Zonin's passion for wine and for the vine has forged an ethos connected to the land and a vision that has become a commitment.
Gambellara is located in the heart of Veneto, between Verona and Vicenza, an area renowned for centuries for its wine production. Historical documents of the 16th century links Zonin family with this area, while the first cadastral documentation are dated back in 1821. An important role in Zonin's development was played by Domenico Zonin (1899-1921). Since he was a child, the second of ten children, he developed a passion of the agricultural activities and especially for producing wine. In the early post-war period, while still young, Domenico exhibited an eager, enterprising spirit and set up his own small-scale production of wines and spirits. His efforts proved to be successful, and the results are better than expected.
In 1957, aged only 19, his nephew, Gianni Zonin, joined the company and immediately gains the trust of his uncle. This was the turning point for Zonin, that managed to meet the new demands for quality and reliability followed by the post war economic bloom. At this time Zonin wines began to emerge on overseas markets like Germany, USA, Belgium, Switzerland setting the grounds for the future.
The 1970s was the decade of consolidation where Zonin wines spread and were regularly purchased by Italian consumers, affirming the brand as a household name and at the same time their horizons expanded across the 5 continents. In 1990 the three sons of Gianni, Domenico, Francesco και Michele, are joining the company. The new generation with respect to the tradition, enthusiasm and innovative drive, lead Zonin to the new challenges of the modern wine world.
Today Zonin, is one of the important wine companies of Italy and one of the most well-known worldwide. it produces and distributes wines of a huge variety, while owns 9 vineyards in the 7 most famous areas of Italy. The basic principle is that "every area has its own tradition and each area has its own wine"
Απαλό πρασινοκίτρινο χρώμα, με γρήγορες μέτριου μεγέθους και διάρκειας φυσαλίδες. Η ένταση της μύτης ισορροπεί με ανθικά και φρουτώδη αρώματα, όπως γιασεμί, πράσινο μήλο και ροδάκινο. Στο στόμα είναι ξηρό, δροσερό με ελαφρύ αλκοόλ, λεπτό αφρισμό και ελαφρύ σώμα. Στην επίγευση ο φρουτώδης χαρακτήρας, συμπληρώνεται από νότες αμύγδαλου μέτριας διάρκειας.
Ένα ανοιχτόχρωμο αφρώδες ροζέ με λεπτό ελαφρύ αφρισμό. Στη μύτη είναι αρωματικό και φρουτώδες με νότες λουλουδιών wisteria και κόκκινων μούρων, που πλαισιώνονται υπέροχα από αρώματα άγριας φράουλας. Ο ουρανίσκος χαρακτηρίζεται από φρεσκάδα, νότες λουλουδιών και μία υποψία αμυγδάλου.
Το Νο 1 Moscato D’Asti σε πωλήσεις στις Η.Π.Α. Το χρώμα του είναι λαμπερό κιτρινοπράσινο, με απαλό αφρισμό. Στη μύτη είναι έντονο και φρουτώδες με αρώματα γιασεμιού και ανθών πορτοκαλιάς. Το σώμα του είναι ελαφρύ, ενώ το στόμα γλυκό και μεγάλης αρωματικής έντασης, με μακριά επίγευση.
Ελκυστικό άχυρο-κίτρινο χρώμα με λεπτές πράσινες ανταύγειες. Μύτη ντελικάτη, φρουτώδης, σχετικά πλήρης και εκλεπτυσμένη. Προσφέρει ένα σύνολο από αρώματα μεγάλης φινέτσας και μνήμες της αρχικής γεύσης των σταφυλιών. Ελαφρώς ξηρό και πολύ φρέσκο. Ή ελαφριά και κομψή δομή του, το καθιστά ένα ασυνήθιστα εκλεπτυσμένο και αριστοκρατικό κρασί.
Το χρώμα του είναι απαλό αχυροκίτρινο. Η μύτη είναι ελαφριά με αρώματα λευκών λουλουδιών, φρέσκων μήλων και αχλαδιών. Στο στόμα είναι ξηρό και δροσερό, με ελαφρύ σώμα και ευχάριστη επίγευση με αρώματα εσπεριδοειδών.
Κρασί με απαλό κιτρινοπράσινο χρώμα. Στη μύτη έχει αρώματα φρέσκων λευκόσαρκων φρούτων και λουλουδιών, με διακριτική ένταση. Στο στόμα έχει δροσερή οξύτητα, ελαφρύ σώμα και μέτρια αρωματική επίγευση.
Το χρώμα του είναι λαμπερό λεμονί. Στη μύτη είναι μέτριας έντασης φρουτώδες και ανθικό, με αρώματα ανανά, πεπονιού και ώριμου ροδάκινου σε συνδυασμό με αυτά του γιασεμιού και της ακακίας. Στο στόμα είναι ξηρό με μέτρια οξύτητα, μέτριο σώμα με χαρακτηριστική επίγευση αμύγδαλου.
Το χρώμα του είναι αχυροκίτρινο με απαλές πράσινες ανταύγειες. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα εσπεριδοειδών, ανανά και διακριτικής μέντας. Στο στόμα είναι πληθωρικό, αρμονικό με νότες μεταλλικότητας.
Το χρώμα του είναι έντονο ρουμπινί με φωτεινές αποχρώσεις και φρέσκια φρουτώδη μύτη. Είναι ευχάριστα γεμάτο με μαλακές τανίνες και μακριά επίγευση.
Είναι ένα κρασί με λαμπερό, ελκυστικό και ζεστό ρουμπινί χρώμα.Η αρωματική του ένταση ειναι πολύπλοκη και φινετσάτη, με έντονες νότες πικραμύγδαλου πάνω σε απαλό φόντο άγριων μούρων. Το σώμα του είναι μαλακό και ισορροπημένο.
Το χρώμα του είναι ρουμπινί με βαθυκόκκινες ανταύγειες. Στη μύτη έχει έντονα αρώματα φρέσκων φρούτων του δάσους και βιολέτας με πικάντικες νότες μπαχαρικών. Στο στόμα έχει ευχάριστες τανίνες, μέτριο σώμα και αρκετό φρούτο στην επίγευση.
Το χρώμα του είναι λαμπερό ρουμπινί. Στη μύτη έχουμε έντονα αρώματα άγριων μούρων και φρέσκου αμυγδάλου. Στο στόμα έχει μαλακές τανίνες, δροσερή οξύτητα και ελαφρύ σώμα.
Το χρώμα του είναι λαμπερό ρουμπινί με μωβ αποχρώσεις. Στη μύτη έχει έντονα αρώματα κόκκινων αποξηραμένων φρούτων και λουλουδιών. Στο στόμα είναι στρογγυλό, με μαλακές τανίνες, μέτριο σώμα και φρέσκια φρουτώδη επίγευση.
Το χρώμα του είναι λαμπερό ρουμπινί. Στη μύτη έχουμε έντονα αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων και πικραμύγδαλου. Στο στόμα έχει μαλακές τανίνες, δροσερή οξύτητα και ελαφρύ σώμα.
Σύμφωνα με την παράδοση, τα στέμφυλα που μένουν από την οινοποίηση του Amarone, προστίθενται στην οινοποίηση του κρασιού Valpolicella με εκτεταμένη εκχύλιση. Η τεχνική αυτή αυξάνει την περιεκτικότητα σε αλκοόλ και εμπλουτίζει το κρασί με ζάχαρη, γλυκερίνη, πολυφαινόλες και άρωμα.
Έχει έντονο ρουμπινί χρώμα, με πολύπλοκη μύτη που φέρνει μνήμες κερασιού και κακάο. Πολύ καλά δομημένο, φρουτώδες και με πικάντικες νότες στην επίγευση.
Το χρώμα του είναι μέτριο ρουμπινί με πλατιές καφετιές ανταύγειες. Στη μύτη είναι έντονο, με χαρακτήρα μαύρων φρούτων, ειδικά κερασιού, γεμάτο γλυκά μπαχαρικά και ζωικές νότες. Στο στόμα είναι βελούδινο, με μαλακές σοκολατένιες τανίνες, ενώ έντονα αρώματα αποξηραμένων φρούτων πλημμυρίζουν την επίγευση.
Το χρώμα του είναι βαθύ ρουμπινί. Στη μύτη είναι μέτριας έντασης με αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών και ξηρών καρπών. Στο στόμα είναι ξηρό, δροσερό, με μαλακές τανίνες και γεμάτο σώμα. Η επίγευση είναι μέτρια με αρώματα μαύρων φρούτων σε λικέρ και γλυκών μπαχαρικών.