Την 3η Πέμπτη του Νοεμβρίου, το Beaujolais Nouveau θα γεμίσει και πάλι τα ποτήρια μας.
Παραδοσιακά, οι Γάλλοι διασκεδάζουν με τα ποτήρια τους γεμάτα Beaujolais Nouveau από τις 12:01 π.μ. (τοπική ώρα), τη στιγμή που κάθε χρόνο απελευθερώνεται το κρασί.
Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Beaujolais Nouveau είναι ένα "νεαρό" κρασί και εμφιαλώνεται δύο μήνες μετά τον τρύγο.
Το κρασί ήταν παραδοσιακά ένα φρέσκο κρασί για το τραπέζι, μια αφορμή για να γιορτάσουν οι Γάλλοι το τέλος της εξαντλητικής περιόδου συγκομιδής. Με την πάροδο του χρόνου, η κυκλοφορία του κρασιού έγινε ένα αναμενόμενο γεγονός, και το ίδιο το κρασί, η αιτία για εορτασμό : «Le Beaujolais Nouveau est arrivé!».
Στη δεκαετία του 1950, οι διανομείς άρχισαν να ανταγωνίζονται κάθε χρόνο με σκοπό να παραδώσουν τα πρώτα μπουκάλια στο Παρίσι. Στη δεκαετία του 1970, ο οινοποιός και επιχειρηματίας Georges Duboeuf, ένας σημαντικός παραγωγός του Beaujolais Nouveau, προώθησε το κρασί και είχε σημαντική συνεισφορά στις σχετικές εορταστικές εκδηλώσεις.
Σήμερα, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν το Beaujolais Nouveau και περιμένουν την ημέρα άφιξης του, την 3η Πέμπτη του Νοεμβρίου.
O Georges Duboeuf, είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο, με το παρατσούκλι «Πάπας» ή ο «βασιλιάς» του Beaujolais. Προερχόμενος από μια οικογένεια αμπελουργών, ίδρυσε τον Σεπτέμβριο του 1964 το Les Vins Georges Duboeuf στο Romanèche-Thorins, την καρδιά της ονομασίας προέλευσης Moulin-à-Vent. Μέχρι και σήμερα, ο Georges Duboeuf θεωρείται ο ambassador της περιοχής, προσφέροντας ποιοτικά κρασιά, συνδυάζοντας τα γευστικά προφίλ του terroir τους με τολμηρούς χαρακτήρες.
Παρόλο που τα περισσότερα κόκκινα κρασιά βελτιώνονται με την παλαίωση, το Beaujolais Nouveau προορίζεται για άμεση κατανάλωση (ή το πολύ εντός του πρώτου έτους της ζωής του), αφού δίνει την απόλυτη έμφαση στη φρεσκάδα, τη ζωντάνια και την ένταση των αρωμάτων του.
Το ποτήρι γεμίζει με αρώματα φράουλας και ζουμερού κερασιού και η γεύση είναι φρουτώδη, με τις τανίνες να απουσιάζουν λόγω της μεθόδου οινοποίησης του συγκεκριμένου κρασιού (αναερόβια φυσική ζύμωση παρουσία διοξειδίου του άνθρακα).
Το απολαμβάνετε δροσερό στους 12 βαθμούς και συνοδεύει εξαιρετικά, πιάτα με ελαφρά αλλαντικά. Φυσικά μπορείτε να το απολαύσετε και μόνο του.
Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε και η ΓΕΝΚΑ Εμπορική Α.Ε, πιστή στο ραντεβού τους προσφέρουν τον 68ο τρύγο του πιο αναγνωρισμένου και καταξιωμένου σε ολόκληρο τον κόσμο, Beaujolais Nouveau, από τον πρωτεργάτη της περιοχής, Georges Duboeuf.
Yπέροχη επιλογή αποτελεί και η ροζέ εκδοχή του.