Gerard Bertrand is the legend of organic and biodynamic cultivation in the area of South France, Languedoc-Roussillon. His wines are found in the best restaurants and hotels of the world. Elegant, balanced and velvety wines, despite the fact that they are coming from warm, Mediterranean territories. Gerard, with immodest passion, gives prominence to his unique terroir. This effort, has rewarded him with numerous awards from international competitions around the world.
Τα αμπέλια βρίσκονται σε ισορροπία με το έδαφος και είναι συνεπώς σε θέση να δώσουν πλήρη έκφραση του terroir στα παραγόμενα κρασιά. Μεγάλη φροντίδα και προσοχή δίνονται στο αμπέλι, προκειμένου να επιτευχθεί μια υγιή συγκομιδή, η οποία ορίζεται ανά ποικιλία σταφυλιού και μόνο όταν τα σταφύλια έχουν φθάσει στο επιθυμητό σημείο ωρίμασης.
Το κρασί έχει ένα καθαρό και κρυστάλλινο χρυσοκίτρινο χρώμα. Στη μύτη είναι έντονο, με πολύπλοκο μπουκέτο από ώριμα εσπεριδοειδή, ροδάκινα, μέλι και αποξηραμένα κίτρινα φρούτα. Στο στόμα είναι γεμάτο, με βελούδινη υφή, ώριμο και μεγάλης διάρκειας, με νότες βανίλιας, τοστ, βούτυρου και τροπικών φρούτών.
Τα σταφύλια συλλέγονται με το χέρι, εφόσον ο καρπός έχει φτάσει στο επιθυμητό στάδιο ωρίμανσης. Η ζύμωση λαμβάνει χώρα σε αυστηρά ελεγχόμενες θερμοκρασίες και διαρκεί από 2 μέχρι 4 εβδομάδες. Στη μέση περίπου της ζύμωσης, ένα ποσοστό του γλεύκους μεταφέρεται σε δρύινα βαρέλια, όπου συνολικά ωριμάζει για 5 μήνες με τις φίνες οινολάσπες.
Τo κρασί έχει χρυσοκίτρινο χρώμα και εξαιρετικά αρωματική μύτη με νύξεις λευκάγκαθων, αμύγδαλου, βιολέτας αλλά και καλοκαιρινών φρούτων όπως το μάνγκο και το βερίκοκο. Είναι πλούσιο στο στόμα, γεμάτο και φρέσκο.
Απαλό ροζ χρώμα με γκρι ανταύγειες. Κομψό άρωμα κόκκινων φρούτων, με κυρίαρχο το κεράσι, που δένουν εξαιρετικά με νοτες κακάο. Δροσερό και απολαυστικό.
A bright rose wine with light blue hints, that as the time passes, they become orange. It is gentle and soft with aromas of summer fruits and gooseberry. Floral notes of rose are dominant, while a grapefruit hint completes the whole picture. The finish is fresh, offering notes of caramel. To the palate it gives the impression of fresh and full flavor with strong aromas and balance.
Château La Sauvageonne is a legendary winery, where the optimal exposure to the sun, the perfect location and the excellent terroir, are combined to produce wines of unique character. The grapes are collected by the hand during late afternoon. Grenache and Mourvedre are coming from old vineyards. Grenache is cultivated along with Viognier and Vermentino and this where its uniqueness is created. The fermentation starts in tanks and continues in oak barrels.
The colour of the wine is gentle rose. Aromatically, the first impression is that the wine is white and not rose. Notes of strawberry sweet spices and flowers, combines its aromatic bouquet. To the palate is generous with velvety texture and freshness.
This excellent wine was created in the historical terroir of Cabrières, in the cradle of rose wines. Hence, it is not a coincidence that the in Global Rosé Masters of Drinks Business 2020, was voted as the best rose of the world. Its aromatic bouquet is consisting of mature apricot, white flesh peach, rose and pepper aromas. The palate is in harmony with the nose and is followed by a gentle fish with tobacco notes. The wine is perfectly balanced, full, with a long lasting refreshing aftertaste.
Ένα κρασί με έντονο πορφυρό χρώμα και αρώματα ώριμων φρούτων με εκλεπτυσμένες νύξεις γλυκόριζας. Είναι γενναιόδωρο, καλοδομημένο και πολύπλοκο αρωματικά. Το Prima Nature δεν περιέχει θειώδη, ούτε άλλα πρόσθετα. Έχει μοναδικό χαρακτήρα και εκφράζει απόλυτα το terroir και το φρούτο.
Ένα κρασί που εμφιαλώνεται αφιλτάριστο, με έντονο ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων, όπως μούρων, μαύρων κερασιών και δαμάσκηνων. Διαθέτει μακριά επίγευση, ενώ ισορροπούν απόλυτα οι τανίνες με την οξύτητα.
Οι ημερομηνίες του τρύγου, καθορίζονται από την ωρίμανση του σταφυλιού, που παροκολουθείται απο τεστ ωριμότητας που αναλύουν την περιεκτικότητα των πολυφαινολών στις φλούδες του φρούτου και την καθημερινή γευστική δοκιμή του. Όλα τα σταφύλια μαζεύονται χειρωνακτικά, τοποθετούνται σε ειδικά καλάθια και μεταφέρονται στο οινοποιείο όπου υφίστανται ενδελεχή διαλογή. Σε κάθε ποικιλία και σε κάθε μεμονωμένο αμπελοτεμάχιο εφαρμόζεται διαφορετική διαχείριση.
Το κρασί έχει έντονο πορφυρό χρώμα και αρώματα από κόκκινες μαρμελάδες και πικάντικα γλυκά μπαχάρια. Στο στόμα είναι κομψό με καλοδουλεμένες τανίνες, δίνοντας εξαιρετική ισορροπία και ζωντάνια.
The 9 acres vineyard is resting in La Livinière (Minervois), at 220m altitude and consists of chalk, sandstone and marl soils. It is biodynamically cultivated, using a horse between the lines. Each variety is selected, always by hand, separately. The wine matures for 12 months in French oak barrels and the final blend takes place after the spring equinox.
The wine is considered to be one of the best wines of these vineyards. Aromas of black and red forest fruits are presented. Rich and full mouth with long lasting aftertaste.