Ο Etienne Guigal ίδρυσε το 1946 τον οίκο Guigal στο Ampuis, ένα μικρό αρχαίο χωριό στην καρδιά του Cote – Rotie. Σε αυτήν την σκληρή και απόκρημνη γη, γαλουχημένη από τον Ροδανό ποταμό, μοναδικοί αμπελώνες και κρασιά τιμώνται για πάνω από 2.400 χρόνια. Το 1961, ξαφνικά και απροσδόκητα, ο Etienne τυφλώνεται και ο γιος του, Marcel Guigal, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ξεκινά να συμμετέχει ενεργά στην επιχείρηση. Σήμερα η τρίτη γενιά, ο Philippe, έχει πάρει τα ηνία και έτσι η επιχείρηση παραμένει οικογενειακή. Εξάλλου, η αξία της οικογένειας και το πάθος για τα συναισθήματα βρίσκονται στον πυρήνα της φιλοσοφίας του κτήματος. Ο Guigal παράγει μερικά από τα καλύτερα κόκκινα κρασιά στον κόσμο.
"Over and above the cultural and patrimonial aspects, all the attention whicj goes into each stage of the winemaking process is focused on bringing intense, sometimes unexpected, pleasure. A great wine should be enjoyed and shared in good company and if it arouses passion and emotion then this wine from the Maison Guigal, will have achieved its true meaning.”
– Philippe Guigal
Απαλό κίτρινο χρώμα, με αρώματα λευκόσαρκων φρούτων και λευκών λουλουδιών. Ξηρό, με πλούσιο αλκοόλ που το κάνει μαλακό και ισορροπημένη οξύτητα.
Ένα από τα κρασιά του Guigal, που χαρακτηρίζεται σαν το καλύτερο branded κρασί στη Γαλλία. Έχει λαμπερό ρουμπινί χρώμα και μύτη από αρκετά έντονα αρώματα ώριμων φρούτων και πιπεριού. Στο στόμα θερμό, με μέτριο σώμα, ώριμες τανίνες και επίγευση μπαχαρικών.
Το χρώμα του είναι λαμπερό χρυσοκίτρινο. Στη μύτη τα αρώματα του είναι έντονα και διαρκούν, θυμίζοντας ώριμα φρούτα, βανίλια και καβουρδισμένο αμύγδαλο. Στο στόμα είναι πληθωρικό, με πλούσιο σώμα και έντονα αρώματα ξηρών καρπών στην επίγευση. Ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία στους 16–18°C και μακρά παλαίωση σε δρύινα βαρέλια.
Το ερυθρό Hermitage γίνεται εξ' ολοκλήρου από την ποικιλία Syrah. Έχει πυκνό πορφυρό κόκκινο χρώμα. Στη μύτη τα αρώματα του είναι έντονα και θυμίζουν ώριμα κόκκινα φρούτα, βιολέτα και ευκάλυπτο. Στο στόμα είναι πληθωρικό, με ώριμες τανίνες και πλούσιο σώμα, με μακριά επίγευση.
Το Viognier στην ιδανικότερη έκφρασή του. Έχει λαμπερό χρυσοπράσινο χρώμα και αρώματα φρέσκων φρούτων και λουλουδιών. Στο στόμα είναι δροσερό με πλούσιο φρούτο στην επίγευση και μέτριο σώμα. Παραδοσιακή καλλιέργεια, σε απότομη κλιμακωτή πλαγιά της κοιλάδας του Ροδανού, με το μέσο όρο ηλικίας των αμπελιών να ανέρχεται στα 30 έτη. Μετά την αλκοολική ζύμωση ακολουθεί η μηλογαλακτική. Η ωρίμαση γίνεται σε 100% καινούργια βαρέλια.
Το Syrah στον Βόρειο Ροδανό, με τη μικρή συνεισφορά του Viognier, δίνει στο Côte Rôtie τον τίτλο μιας από τις καλύτερες Ονομασίες Προέλευσης κόκκινου κρασιού. Τα αμπελοτεμάχια στις απόκρημνες πλαγιές Côte Blonde αποτελούνται από χαλικώδες, ασβεστολιθικό έδαφος, ενώ το έδαφος της Côte Brunes είναι πλούσιο σε οξείδιο του σιδήρου. Ο μέσος όρος ηλικίας των αμπελώνων είναι 35 ετη. Χρησιμοποιούνται κλειστές ανοξείδωτες δεξαμενές. Αυτόματη πίεση προς τα κάτω και ζύμωση σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες με παραμονή στις δεξαμενές για περίπου 3 εβδομάδες.
Έχει καταπληκτικά λαμπερό, πυκνό, πορφυρό κόκκινο χρώμα και αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων, λουλουδιών και γλυκών μπαχαρικών στη μύτη. Πληθωρικό στόμα γεμάτο τανίνες, αλλά με δροσερή οξύτητα και αρκετό φρούτο στην επίγευση.
To χρώμα του είναι λαμπερό χρυσοκίτρινο. Έντονα ανθικά αρώματα, με κυρίαρχο την βιολέτα, καθώς και αρωμάτα εσπεριδοειδών, με νότες ροδάκινου και βερικοκου, συνθέτουν το αρωματικό του μπουκέτο. Στο στόμα είναι φρέσκο και στρογγυλό με γεμάτο σώμα και κομψό τελείωμα.
To κρασί παρουσιάζει ένα λαμπερό πορφυρό κόκκινο χρώμα, ενώ στη μύτη υπάρχουν έντονα αρώματα μπαχαρικών, φρούτων του δάσους και βανίλιας. Στο στόμα είναι δομημένο, τανικό με έντονα αρώματα δαμάσκηνου και βανίλιας στην επίγευση. Το Château d’ Ampuis, είναι ένα Côte-Rôtie, που φτιάχνεται από τα 6 καλύτερα Cru των Côte Blonde και Côte Brune, με μέση ηλικία των αμπελιών τα 50 έτη. Ετήσια παραγωγή 30.000 φιάλες.