Ο Σκωτσέζος Edward Maitland-Makgill-Crichton μαζί με την σύζυγο του, Eillen Botsford- Βελισσαροπούλου, το έτος 2015 δημιούργησαν το βιολογικό οινοποιείο ΟυΣύρα που βρίσκεται στα Χρούσσα της Σύρου των Κυκλάδων. Εμπνεύστηκαν το όνομα του οινοποιείου από την Φοινικική διάλεκτο, όπου ουσỦρα σημαίνει ευτυχής.
Ο οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης (La Tour Melas & Bodega Krontiras), συνδράμει στην ανάδειξη δυο ποικιλιών κρασιού: Το Σεριφιώτικο (λευκός οίνος), με πιστοποίηση Ποικιλιακού Οίνου, και το Φωκιανό (ροζέ οίνος) με πιστοποίηση ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης).
Ο Edward υποστηρίζει φανατικά τη βιολογική καλλιέργεια και σκοπεύει μέσα στα επόμενα χρόνια να ακολουθήσει τα βήματα της βιοδυναμικής.
Χρώμα ανοιχτό λεμονί με πρασινωπές ανταύγειες και έντονο άρωμα πέτρας, εσπεριδοειδών, αχλαδιού, ροδάκινου και πράσινου μήλου. Στο στόμα είναι ξηρό, μέτριου σώματος, με αξιοσημείωτη καπνιστή αίσθηση, για ένα φρέσκο κρασί που δεν έχει περάσει βαρέλι. Η οξύτητα υψηλή και δροσιστική, που αποδίδεται με σαφείς γεύσεις εσπεριδοειδών. Στην παλέτα, αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου, νεραντζιού, μπανάνας, λεμονιού και αλμυρές νύξεις ορυκτότητας, με απολαυστική λεμονάτη επίγευση που διαρκεί. Συνολικά, έχει υπέροχη γεύση, με την αίσθηση της βρεγμένης πέτρας και της θαλασσινής αύρας να σε ταξιδεύουν στις Κυκλάδες.
Στην όψη είναι πολύ ανοιχτό ροζ και η μύτη έντονα αρωματική που σταδιακά ξεδιπλώνει το ταπεραμέντο της. Αρώματα λωτού, κυδωνιού, περγαμόντου, ροδάκινου, μπανάνας και διακριτικές νύξεις καραμέλας βουτύρου, συνθέτουν ένα φινετσάτο αρωματικό μπουκέτο. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και ελαφρώς λιπαρή αίσθηση. Στην παλέτα εμφανίζονται φρέσκα κόκκινα φρούτα όπως πετροκέρασο, βύσσινο και δαμάσκηνο, με μία υποψία φλούδας πορτοκαλιού και νεράντζιού, ενώ έντονες νότες grapefruit, ροδάκινου, βερίκοκου και λευκού πιπεριού, μας εκπλήσσουν ευχάριστα. Ισχυρό, γεμάτο, αλλά κομψό σώμα, με εξαιρετική φρεσκάδα και εντυπωσιακή πιπεράτη μακρά επίγευση.
Αυτό το υπέροχο κρασί προέρχεται από πιστοποιημένους βιολογικούς αμπελώνες της Πάρου. Το χρώμα του είναι απαλό κίτρινο. Στη μύτη πρωταγωνιστούν ανθικά αρώματα γιασεμιού, ρυγχόσπερμου και νυχτολούλουδου, ενώ νότες πράσινου μήλου και αχλαδιού συμπληρώνουν αρμονικά το αρωματικό μπουκέτο. Το στόμα είναι φρουτώδες, με τα πυρηνόκαρπα αρώματα βερίκοκου και λευκόσαρκου ροδάκινου να κυριαρχούν και να πλαισιώνονται από διακριτικές νότες εσπεριδοειδών. Η επίγευση είναι μακρά, ανθική και υπέροχα δεμένη μ’ ένα υπόστρωμα «ορυκτότητας».