Ο Gerard Bertrand είναι ο θρύλος της βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας στη περιοχή της Νότιας Γαλλίας Languedoc-Roussillon. Οι ετικέτες του είναι τοποθετημένες στα καλύτερα εστιατόρια & ξενοδοχεία του κόσμου με φανατικούς οπαδούς. Τα κρασιά του είναι ιδιαίτερα κομψά, ισορροπημένα και βελούδινα, παρ’ ότι προέρχονται από ζεστές, μεσογειακές περιοχές. Ο Gerard, με υπερβάλλοντα ζήλο, αναδεικνύει το μοναδικό terroir της περιοχής που συνορεύει με τη Μεσόγειο. Η προσπάθεια αυτή, τον έχει ανταμείψει με αναρίθμητα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς σε όλο τον πλανήτη.
Τα αμπέλια βρίσκονται σε ισορροπία με το έδαφος και είναι συνεπώς σε θέση να δώσουν πλήρη έκφραση του terroir στα παραγόμενα κρασιά. Μεγάλη φροντίδα και προσοχή δίνονται στο αμπέλι, προκειμένου να επιτευχθεί μια υγιή συγκομιδή, η οποία ορίζεται ανά ποικιλία σταφυλιού και μόνο όταν τα σταφύλια έχουν φθάσει στο επιθυμητό σημείο ωρίμασης.
Το κρασί έχει ένα καθαρό και κρυστάλλινο χρυσοκίτρινο χρώμα. Στη μύτη είναι έντονο, με πολύπλοκο μπουκέτο από ώριμα εσπεριδοειδή, ροδάκινα, μέλι και αποξηραμένα κίτρινα φρούτα. Στο στόμα είναι γεμάτο, με βελούδινη υφή, ώριμο και μεγάλης διάρκειας, με νότες βανίλιας, τοστ, βούτυρου και τροπικών φρούτών.
Τα σταφύλια συλλέγονται με το χέρι, εφόσον ο καρπός έχει φτάσει στο επιθυμητό στάδιο ωρίμανσης. Η ζύμωση λαμβάνει χώρα σε αυστηρά ελεγχόμενες θερμοκρασίες και διαρκεί από 2 μέχρι 4 εβδομάδες. Στη μέση περίπου της ζύμωσης, ένα ποσοστό του γλεύκους μεταφέρεται σε δρύινα βαρέλια, όπου συνολικά ωριμάζει για 5 μήνες με τις φίνες οινολάσπες.
Τo κρασί έχει χρυσοκίτρινο χρώμα και εξαιρετικά αρωματική μύτη με νύξεις λευκάγκαθων, αμύγδαλου, βιολέτας αλλά και καλοκαιρινών φρούτων όπως το μάνγκο και το βερίκοκο. Είναι πλούσιο στο στόμα, γεμάτο και φρέσκο.
Απαλό ροζ χρώμα με γκρι ανταύγειες. Κομψό άρωμα κόκκινων φρούτων, με κυρίαρχο το κεράσι, που δένουν εξαιρετικά με νοτες κακάο. Δροσερό και απολαυστικό.
Ένα κρασί λαμπερό ροζέ με γαλάζιες αποχρώσεις, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου εξελίσσονται σε πορτοκαλί. Είναι απαλό και μαλακό, με αρώματα από καλοκαιρινά φρούτα και φραγκοστάφυλο. Ανθικές νότες από τριαντάφυλλο κυριαρχούν, ενώ μία υποψία grapefruit, ολοκληρώνει την όλη εικόνα. Το τελείωμα είναι φρέσκο, προσφέροντας νότες καραμέλας. Στον ουρανίσκο, αφήνεται η εντύπωση φρέσκιας και γεμάτης γεύσης, με δυνατό άρωμα και ισορροπία.
Το Château La Sauvageonne αποτελεί ένα θρυλικό οινοποιείο, όπου η βέλτιστη έκθεση στον ήλιο, η τέλεια τοποθεσία και το εξαιρετικό terroir, συνδυάζονται για να παράγουν οίνους μοναδικού χαρακτήρα. Τα σταφύλια συλλέγονται με το χέρι αργά το απόγευμα. Το Grenache και το Mourvedre προέρχονται από παλιούς αμπελώνες. Το Grenache οινοποιείται μαζί με το Viognier και το Vermentino και εκεί ακριβώς οφείλει τη μοναδικότητα του. Η ζύμωση ξεκινάει σε δεξαμενές και τελειώνει σε δρύινα βαρέλια.
Το χρώμα του κρασιού είναι απαλό ρόζ. Αρωματικά η πρώτη εντύπωση είναι ότι πρόκειται για λευκό κρασί παρά για ροζέ. Νότες φράουλας, γλυκών μπαχαρικών και λουλούδιών, συνθέτουν το αρωματικό του μπουκέτο. Στο στόμα είναι γενναιόδωρο με βελούδινη υφή και φρεσκάδα.
Το εξαιρετικό αυτό κρασί δημιουργήθηκε στο ιστορικό terroir του Cabrières, στο λίκνο των ροζέ κρασιών. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, ότι στο Global Rosé Masters of Drinks Business του 2020, ψηφίστηκε το καλύτερο ροζέ του κόσμου! Στη μύτη αναδίδονται αρώματα ώριμου βερίκοκου, λευκόσαρκου ροδάκινου, τριαντάφυλλου και πιπεριού. Η παλέτα είναι σε αρμονία με τη μύτη και ακολουθείται από ένα ήπιο τελείωμα καπνού. Το κρασί είναι τέλεια ισορροπημένο, γεμάτο, με μεγάλη διάρκεια που αποτυπώνεται στη φρεσκάδα και τη μεταλλικότητα του.
Ένα κρασί με έντονο πορφυρό χρώμα και αρώματα ώριμων φρούτων με εκλεπτυσμένες νύξεις γλυκόριζας. Είναι γενναιόδωρο, καλοδομημένο και πολύπλοκο αρωματικά. Το Prima Nature δεν περιέχει θειώδη, ούτε άλλα πρόσθετα. Έχει μοναδικό χαρακτήρα και εκφράζει απόλυτα το terroir και το φρούτο.
Ένα κρασί που εμφιαλώνεται αφιλτάριστο, με έντονο ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων, όπως μούρων, μαύρων κερασιών και δαμάσκηνων. Διαθέτει μακριά επίγευση, ενώ ισορροπούν απόλυτα οι τανίνες με την οξύτητα.
Οι ημερομηνίες του τρύγου, καθορίζονται από την ωρίμανση του σταφυλιού, που παροκολουθείται απο τεστ ωριμότητας που αναλύουν την περιεκτικότητα των πολυφαινολών στις φλούδες του φρούτου και την καθημερινή γευστική δοκιμή του. Όλα τα σταφύλια μαζεύονται χειρωνακτικά, τοποθετούνται σε ειδικά καλάθια και μεταφέρονται στο οινοποιείο όπου υφίστανται ενδελεχή διαλογή. Σε κάθε ποικιλία και σε κάθε μεμονωμένο αμπελοτεμάχιο εφαρμόζεται διαφορετική διαχείριση.
Το κρασί έχει έντονο πορφυρό χρώμα και αρώματα από κόκκινες μαρμελάδες και πικάντικα γλυκά μπαχάρια. Στο στόμα είναι κομψό με καλοδουλεμένες τανίνες, δίνοντας εξαιρετική ισορροπία και ζωντάνια.
Ο αμπελώνας των εννέα στρεμμάτων βρίσκεται στο La Livinière στην Minervois, σε υψόμετρο 220 μέτρων και αποτελείται από εδάφη chalk, sandstone και marl. Καλλιεργείται βάσει της βιοδυναμικής μεθόδου, χρησιμοποιώντας τις έλξεις του αλόγου ανάμεσα στις σειρές. Τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά και κάθε ποικιλία ξεχωριστά. Το κρασί ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και το τελικό χαρμάνι γίνεται μετά την εαρινή ισημερία.
Το κρασί θεωρείται ένα από τα καλύτερα κρασιά των κτημάτων. Διακρίνονται αρώματα μαύρων και κόκκινων φρούτων του δάσους. Στο στόμα είναι πλούσιο και γεμάτο με μεγάλη διάρκεια.