Με άρωμα ιστορίας…
Από τον 14ο αιώνα, ένα άχρωμο αλκοολούχο ποτό παράγεται και πίνεται κάθε χρόνο σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Είναι γνωστό με διάφορα ονόματα: τσίπουρο, αράκ, γκράπα. Αποστάζεται από τα υπολείμματα των σταφυλιών, σαν ο άνθρωπος να θέλησε να εκμεταλλευθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το δώρο των θεών, το αμπέλι.
Μαγνησία…
Τόπος ξακουστός όχι μόνο για την φυσική του ομορφιά, αλλά και για την εκλεκτή ποιότητα του τοπικού τσίπουρου.
Η τοπική παράδοση και η ιστορία της απόσταξής του, πηγαίνουν πίσω στο 1922, όταν Μικρασιάτες πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στην Νέα Ιωνία και έφεραν τη συνήθεια του τσίπουρου με θαλασσινά, καθώς είχαν βαρκάκια και ψάρευαν τέτοια είδη. Πιστοί στις παλιές συνήθειες και στον τρόπο ζωής τους, μετά την δουλειά μαζεύονταν στις ταβέρνες, τα τοπικά “τσιπουράδικα”, όπου απολάμβαναν το παραδοσιακό Σμυρνιό τσίπουρο, σπιτικά αποσταγμένο με περισσή φροντίδα και μεράκι.
Με τον καιρό στην παρέα ενσωματώθηκαν και οι ντόπιοι, οι οποίοι μυήθηκαν στις μυστικές συνταγές και στον ιδιαίτερο τρόπο παρασκευής του.
Σήμερα το τσίπουρο έχει καθιερωθεί ως το παραδοσιακό ποτό της περιοχής, ιδανικό συνοδευτικό των θαλασσινών μεζέδων, ενώ τα “τσιπουράδικα” συνεχίζουν να είναι σημείο συνάντησης εδώ και περίπου έναν αιώνα. Στα τραπέζια τους συνυπάρχουν συνηθισμένοι και ασυνήθιστοι άνθρωποι, νεαροί και γεροντότεροι, ροκάδες και αναρχικοί, πλούσιοι και φτωχοί, εργάτες, ψαράδες και στελέχη επιχειρήσεων, καθημερινές γυναίκες αλλά και “κορίτσια” της νύχτας. 'Οταν το απόσταγμα, με γλυκάνισο ή χωρίς, αρχίσει να ρέει, οι γλώσσες λύνονται και τα πρόσωπα χαλαρώνουν.
Ακολουθώντας τη μακρά παράδοση, το μεράκι και την εμπειρία των Θεσσαλών αποσταγματοποιών, το ΤΣΙΠΟΥΡΟ της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ξεχωρίζει για την εξαίρετη ποιότητα και γεύση του.
Η πολλαπλή απόσταξή του από στέμφυλα της εκλεκτής ποικιλίας Μοσχάτο, οι συνθήκες ζύμωσης και η αναλογία των συστατικών του, είναι το μυστικό για ένα εξαιρετικής ποιότητας τσίπουρο με ελαφριά γεύση και πλούσιο άρωμα.
Χωρίς γλυκάνισο, για τους μερακλήδες, το TΣΙΠΟΥΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ πίνεται όλες τις ώρες και συνοδεύει υπέροχα παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες και πιάτα με θαλασσινά.
Μύτη: Οξύτητα από σταφύλι κι εσπεριδοειδή, μούστος, θυμάρι, ιώδιο
Στόμα: Ξύσμα λεμονιού, βιολέτα, δενδρολίβανο, μπαχάρι
Η πολλαπλή απόσταξή του από στέμφυλα της εκλεκτής ποικιλίας Μοσχάτο, οι συνθήκες ζύμωσης και η αναλογία των συστατικών είναι το μυστικό για ένα εξαιρετικής ποιότητας τσίπουρο με ελαφριά γεύση και πλούσιο άρωμα.
Αρωματισμένο με γλυκάνισο και βότανα από τα κατάφυτα βουνά του Πηλίου, το TΣΙΠΟΥΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ πίνεται όλες τις ώρες και συνοδεύει υπέροχα παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες και πιάτα με θαλασσινά
Μύτη: Γλυκάνισος, οξύτητα (από το σταφύλι), μεταλλικότητα από πράσινα βότανα
Στόμα: Φρεσκάδα, γλυκάνισος, οξύτητα, μάραθος
Το τσίπουρο Μανιφέστο Grego, της οικογένειας Αποστολάκη, είναι ένα θαυμάσιο παλαιωμένο μονοποικιλιακό τσίπουρο, το οποίο αποστάζεται παραδοσιακά από στέμφυλα Μοσχάτου Αμβούργου,
που επιλέγονται αυστηρά και μόνο από εκλεκτούς θεσσαλικούς αμπελώνες, δίνοντάς του μοναδικά αρώματα.
Παλαιώνει για 18–24 μήνες σε δρύινα βαρέλια 3 διαφορετικών τύπων (νέα αμερικάνικα, γαλλικά που πριν φιλοξενούσαν κρασί και νέα βαρέλια αποσταγμάτων).
Το επιλεγμένο χαρμάνι του, αποτελείται από αποστάγματα διαφορετικών ηλικιών και βαρελιών.
Το υπέροχο καραμελένιο χρώμα, η πλούσια γεύση και τα πολύπλοκα αρώματά του, σίγουρα θα σας συναρπάσουν.
Μύτη: Βανίλια, ξύσμα λεμονιού, ελαφριά αίσθηση καπνού, πράσινα βότανα.
Στόμα: Βανίλια, καμένη ζάχαρη, ξύσμα πορτοκαλιού, δέρμα, κανέλλα.
Food Pairing: Με καραμελωμένα γλυκά εσπεριδοειδή ή με γλυκό ταψιού με έντονο μέλωμα.
Perfect Serve: Απολαύστε το σκέτο ή με ψέκασμα από φλούδα πορτοκαλιού ή σε ένα υπέροχο Brandy Crusta cocktail (50ml Manifesto Grego, 20ml χυμός λεμόνι, 2 σταγόνες orange bitter, 20ml λικέρ πορτοκάλι, 20ml λικέρ maraschino, 10ml σιρόπι ζάχαρης. Γαρνίρετε με φλούδα πορτοκαλιού)
Ένα Ελληνικό ultra premium ποτό, αποκλειστικά φυσικής απόσταξης.
Παράγεται από αποστάγματα στέμφυλων Μοσχάτου Αμβούργου, που έχουν παλαιώσει για τουλάχιστον 6 χρόνια σε διαφόρους τύπους βαρελιών.(νέα αμερικάνικα, γαλλικά που πριν φιλοξενούσαν κρασί και νέα βαρέλια αποσταγμάτων).
To εξαιρετικό χαρμάνι του, αποτελείται από αποστάγματα διαφορετικών ηλικιών και βαρελιών.
Εντυπωσιακό και πλούσιο, αυτό το παλαιωμένο τσίπουρο θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας.
Εμφιαλώνεται σε μόλις 2000 φιάλες
Στόμα: Γλυκά μπαχαρικά, ξύλο, δέρμα, καπνός, καμένη ζάχαρη, μωβ λουλούδια, μέλι, δαμάσκηνα
Μύτη: Ξύλο, βανίλια, κανέλλα, καπνός, λιαστό σταφύλι
Food Pairing: Βitter σοκολάτα (65%) με berries
Perfect Serve: Απολαύστε το σκέτο ή με ένα μεγάλο κομμάτι πάγου.