Ενα χειροποίητο premium ποτό που φτιάχνεται στην ΟΑΧΑCΑ.
Η Lost Explorer Mezcal, ξεκίνησε σαν περιέργεια του χρόνου και της γης. Αυτή η περιέργεια οδήγησε στην δημιουργία ενός Mezcal μικρής παραγωγής, σαν πρόποση για την ενδυνάμωση της Μεξικανικής επιχείρησης, προστατεύοντας συγχρόνως την αρχαία χειροποίητη τέχνη, την κληρονομιά και βιοποικιλότητα του Μεξικού.
ΤΙΜΩ ΤΗΝ ΓΗ
Υπάρχει μία μυστική γλώσσα : Ο ήλιος μιλά στην γη, ο άνεμος μιλά στην βροχή, η φωτιά στις ίνες από την καρδιά της αγαύης. Το όραμα της LOST EXPLORER είναι να ακούει αυτήν την συνομιλία και να φροντίζει το σπιτικό της συνέχισής της. Τιμά την ευγενή θυσία της αγαύης, με την φροντίδα της γης σε κάθε βήμα της διαδικασίας.
ΖΩ ΜΕ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ
Όλοι μας γεννιόμαστε περίεργοι, αλλά που πηγαίνει αυτή η περιέργεια? Η Lost Explorer μας προτρέπει να αναζητήσουμε το άγνωστο. Τι δεν έχουμε δει? Που δεν έχουμε πάει? Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να διευρύνουμε τα όρια βιώσιμων πρακτικών? Αγκαλιάζει την περιέργεια σαν θεμελιώδη ανθρώπινη αίσθηση και την αφήνει να μας καθοδηγήσει σε μία βαθύτερη κατανόηση του mezcal, της γης και του εαυτού μας.
ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΩ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Η Lost Explorer παραμένει για πάντα απόλυτα σαγηνευμένη από την OAXACA : την φύση, τους ανθρώπους, τους μύθους και τα μυστήρια, τις τελετουργίες, το ηλιόφως, το φαγητό - όλα συνδέονται και συνδυάζονται μέσα σε αυτή την υπέροχη αλχημεία.
Η δέσμευση για την υποστήριξη αυτής της τόσο εμπνευσμένης κοινότητας εκφράζεται με πράξεις.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΒΙΩΣIΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΞΕΛΙΞΗ
ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Φωτοβολταϊκά έχουν τοποθετηθεί στο αποσταγματοποιείο για την δημιουργία ανανεώσιμης πηγής ενέργειας, ενώ τα αποτυπώματα άνθρακα παρακολουθούνται από την πρώτη παρτίδα με σκοπό την μείωση της εκπομπής του στο περιβάλλον. Οι προσπάθειες αυτές για την βελτίωση του περιβάλλοντος και την ενεργειακή αποδοτικότητα, παρακολουθούνται και εξετάζονται με συγκεκριμένες βιοκλιματικές μελέτες.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Η Lost Explorer, ακολουθεί μία μεγαλεπήβολη πρακτική βιοποικιλότητας, αναπληρώνοντας τουλάχιστον 3 φυτά αγαύης για κάθε ένα που χρησιμοποιείται. Για να μπορέσει να κλιμακώσει αυτήν την πρακτική, η γη από όπου προέρχονται η αγαύες είναι κοντά στο αποστακτήριο, ενώ καλλιεργεί σπόρους γενετικής ποικιλότητας. Ότι απομείνει από τις αγαύες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή, μετατρέπονται σε λίπασμα για την γη αυτή.
ΑΡΙΣΤΗ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ
Το "μαγείρεμα" της αγαύης γίνεται αποκλειστικά με βιοτεχνικές μεθόδους και με τοπικό ανακυκλωμένο ξύλο, ενώ όλοι οι συνεργάτες επιλέγονται με βάση το ήθος, την ποιότητα και την υποστήριξη της Μεξικανικής επιχείρησης.
Τα μπουκάλια σχεδιάστηκαν και παράγονται στο Mexico από 50% ανακυκλώσιμο γυαλί, ενώ το κλείσιμο του μπουκαλιού είναι φτιαγμένο από φυσικό ξύλο και φελλό και σφραγισμένο από βιοδιασπώμενο κερί μέλισσας.
ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Η Lost Explorer ενδυναμώνει οικονομικά την κοινωνία των δημιουργών του Mezcal, αλλά και την ευρύτερη κοινότητα, υπογράφοντας μακρόχρονα συμβόλαια με τους καλλιεργητές της αγαύης, δημιουργώντας συνεργασίες με ντόπιους τεχνίτες, επενδύοντας σε δημόσια έργα και υποστηρίζοντας την γυναικεία επιχειρηματικότητα, εκπαίδευση και ευεξία.
ΤΟ ΠΙΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ MEZCAL TOU 2021
και.... είπε η αγαύη στον Mezcalero:
"Σου δίνω τα χέρια μου. Σου δίνω την καρδιά μου. Τώρα δημιούργησε κάτι όμορφο"
Τα τελευταία 40 χρόνια, ο διεθνώς βραβευμένος και αναγνωρισμένος Maestro Mezcalero Don Fortino Ramos έχει αφιερώσει τον εαυτό του στην τελειοποίηση της τέχνης της απόσταξης του Mezcal.
Είναι ο άνθρωπος που καθορίζει την στιγμή της συγκομιδής για κάθε ένα φυτό ξεχωριστά. Είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνο και υπομονή. Όταν η κάθε αγαύη φτάσει σε πλήρη ωριμότητα, τα φύλλα και οι ρίζες κόβονται με μανσέτα από τους jimadores, αφήνοντας το "pina", την καρδιά. Σε αυτή τη καρδιά, με βάρος 40-100 κιλά, συγκεντρώνονται όλα τα σάκχαρα τα οποία καθορίζουν την ποιότητα του Mezcal.
Τα "pinas" ξαναγυρνούν στην γη. Εκεί θάβονται σε κωνικούς γήινους φούρνους επενδυμένους με ηφαιστειακή πέτρα, ντόπιο ξύλο, χώμα και ποταμίσιες πέτρες και καλύπτονται με χώμα και μουσαμάδες. Μετά από 3 μέρες μαγειρέματος, οι άψογα ψημένες "pinas", αφήνονται να ξεκουραστούν και να κρυώσουν για άλλες 2-3 μέρες.
Το γλυκό άρωμα της ψημένης αγαύης είναι πλέον διάχυτο και οι αγαύες αφού αλεσθούν, είναι πλέον έτοιμες για την ζύμωση. Μεταφέρονται σε δρύινα ανοικτά βαρέλια με φυσικό νερό πηγής, αφήνοντας τους άγριους ζυμομύκητες να έρθουν σε αρμονία με όλα τα στοιχεία. Η ζύμωση γίνεται φυσικά, ενώ ο Μaestro Mezcalero Fortino Ramos, ελέγχει συνεχώς την διαδικασία, γνωρίζοντας την καθοριστική σημασία της.
Στην συνέχεια το υγρό οδηγείται σε χάλκινους αλεμβικούς αποστακτήρες, όπου και αποστάσεται δύο φορές, σε μικρές ποσότητες, έτσι ώστε να επιτευχθεί η αγνότερη και απαλότερη έκφραση της αγαύης. Ο νόμος λέει ότι το Mezcal πρέπει να είναι μεταξύ 36% και 55% αλκοολικών βαθμών. Ο Don Fortino προτιμά να εμφιαλώνει το Mezcal στους 42% αλκοολικούς βαθμούς, πιστεύοντας ότι αυτό προσφέρει την τέλεια ισορροπία μεταξύ του ακατέργαστου υλικού και του αλκοόλ. Αυτό είναι βασικό στοιχείο της υπογραφής τou THE LOST EXPLORER MEZCAL, με την απαλή, καλά ισορροπημένη και εκλεπτυσμένη γεύση, που επιτρέπει στην πολυπλοκότητα της αγαύης να μας μαγέψει οδηγώντας μας σε μια πραγματικά Premium εμπειρία!
Μία γλυκιά και βοτανική έκφραση, υπέροχα ισορροπημένη με νότες γλυκού μήλου, ώριμων φρούτων και μια απαλή καπνική αίσθηση στο τελείωμα. Το ευπρόσιτο και θερμό άρωμα του ESPADIN, θα σας μεταφέρει στην στιγμή στις άνυδρες κοιλάδες του San Pablo, όπου μεγαλώνουν, για 8 περίπου χρόνια, οι αγαύες που δημιουργούν αυτό το υπέροχο mezcal. O γλυκός καπνός ξεκουράζεται απαλά στον ουρανίσκο, πριν ανοίξει τον δίαυλο σε ένα ήρεμο και επίμονο τελείωμα που θωπεύει το στόμα με μία ομοιόμορφη ζεστασιά.
Μύτη: Ελαφρύς καπνός, χώμα, ξύσμα μοσχολέμονου, λευκά λουλούδια, φασκόμηλο, σανδαλόξυλο.
Στόμα: Καπνός, φρεσκάδα δύοσμου, μανταρίνι, πορτοκαλόμελο.
Perfect Serve: Smoky Margarita (50ml Mezcal, 20ml triple sec, 20ml φρέσκος χυμός μοσχολέμονου) ή Smoky Paloma (50ml Mezcal, 5ml φρέσκος χυμός μοσχολέμονου. Γεμίζετε μέχρι επάνω με Thomas Henry Pink Grapefruit και γαρνίρετε με αλάτι στα χείλη του ποτηριού).
Μία γήινη έκφραση με αρώματα καπνού, ξύλου και κακάο που πλαισιώνουν υπέροχα νότες βανίλιας, δέρματος και αργίλου. Tα χαρακτηριστικά αυτού του Mezcal θυμίζουν καλό, εκλεπτυσμένο, Σκωτσέζικο ουίσκι, ενώ το τελείωμα αφήνει υποψίες εσπεριδοειδών και φρέσκου ανοιξιάτικου γρασιδιού.
Μύτη: Καπνός, θυμάρι, ξύσμα γκρέιπφρουτ, αλάτι, ιώδιο.
Στόμα: Καπνός, ιώδιο, θυμαρίσιο μέλι, γκρέιπφρουτ, νεράτζι
Perfect Serve: Σκέτο η σε ένα υπέροχο smoky crusta cocktail (50ml Mezcal, 20ml φρέσκος χυμός λεμονιού, 10ml maraschino liqueur, 10ml triple sec, 10ml σιρόπι. Γαρνίρετε με ζάχαρη και μία μεγάλη φλούδα πορτοκαλιού στο χείλη του ποτηριού.)
Η πιο βοτανική έκφραση από όλες, προσφέροντας ένα γλυκό και πικάντικο χαρακτήρα. Στην μύτη η SALMIANA εκφράζει έντονα αρώματα αγαύης μετά από βροχή, φρέσκου πράσινου τσίλι και φλούδας γκρέιπφρουτ.Οι νότες εσπεριδοειδών συνεχίζονται στο στόμα, με μία γλυκιά χροιά αποξηραμένων βοτάνων, οδηγώντας σε ένα πικάντικο τελείωμα ομοιόμορφης μεταλλικότητας.
Μύτη: Καπνός, μέλι, άνθη πορτοκαλιάς, βρεγμένο γρασίδι, πιπεριά, δεντρολίβανο, φασκόμηλο.
Στόμα: Καπνός, κομμένη πιπεριά, γλυκά εσπεριδοειδή, πράσινα βότανα, ιώδιο
Perfect Serve: Σκέτο ή σε classic cocktails!