Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕ, υποστηρίζοντας την στρατηγική της για την ανάδειξη των μεγάλων δυνατοτήτων του ελληνικού αμπελώνα και των δημιουργών του, καλωσορίζει την νέα συνεργασία με το Κτήμα Χατζηγεωργίου με μεγάλο ενθουσιασμό.
Η Λήμνος ήταν γνωστή στην αρχαιότητα για την άριστη ποιότητα καλών κρασιών, όπως τη μνημονεύει ο Αριστοτέλης. Μία γη ευλογημένη, που όπως μαρτυρούν οι αρχαιολογικές έρευνες, είχε εμπνεύσει από τους νεολιθικούς χρόνους την τέχνη της αμπελοκαλλιέργειας.
Χιλιάδες χρόνια μετά, η παράλληλη πορεία τεσσάρων γενεών της οικογένειας Χατζηγεωργίου, ενσωματώνει την παράδοση της ποιότητας και την τέχνη μιας σπάνιας διαχρονικής δημιουργίας.
Η οικογενειακή επιχείρηση εδρεύει στο Καρπάσι του Δήμου Λήμνου. Έχοντας την επίβλεψη της καλλιέργειας, στο ιδιόκτητο οινοποιείο, οινοποιούνται, παλαιώνονται και εμφιαλώνονται κρασιά υψηλής ποιότητας.
Χρησιμοποιώντας τις δύο τοπικές ποικιλίες σταφυλιών ΠΟΠ Μοσχάτο Αλεξανδρείας (Λευκό) και Λημνιό (Κόκκινο), έχει στη διάθεση του σήμερα 10 υπέροχα κρασιά, με δεκάδες βραβεία, που διοχετεύονται στην εγχώρια αγορά αλλά και στο εξωτερικό.
Η σταδιοδρομία της οικογένειας Χατζηγεωργίου στο χώρο του κρασιού ξεκινάει από τις Φώκιες της Μικράς Ασίας το 1890, όπου είχαν δημιουργήσει το ιδιόκτητο οινοποιείο και τους δικούς τους αμπελώνες. Το οίκημα δεσπόζει μέχρι και σήμερα.
Το 1922, με τον διωγμό των Ελλήνων και την καταστροφή της Σμύρνης ήρθαν στην Αθήνα και ασχολήθηκαν με την εμπορία κρασιού.
Αργότερα ο Θεμιστοκλής και πατέρας του Πέτρου Χατζηγεωργίου, που έχει σήμερα την επιχείρηση, ήρθε στη Λήμνο και ασχολήθηκε αρχικά με την παραγωγή ούζου και λικέρ.
Το 1999 ξεκίνησε η παραγωγή κρασιού αρχικά στις παλιές εγκαταστάσεις και το 2007 μεταφερθήκαν στις σημερινές εγκαταστάσεις 35 στρεμμάτων. Ένα πραγματικά υπέροχο οίκημα, με υπόγειες κάβες, αίθουσα γευσιγνωσίας και πιστοποιημένα επισκέψιμο.
Στην επιχείρηση ασχολούνται και τα τρία παιδιά του Πέτρου, ο Θεμιστοκλής που είναι στον τομέα των πωλήσεων, η Πωλίνα που είναι Οινολόγος , και ο Λεωνίδας που είναι υπεύθυνος παραγωγής.
Η επιμονή στην σωστή διαλογή της πρώτης ύλης, ο σεβασμός στην παράδοση και ο σύγχρονος μηχανολογικός εξοπλισμός, αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχία του κτήματος με στόχο την δημιουργία αξιόλογων κρασιών με εξαιρετική σχέση μεταξύ ποιότητας και τιμής,
Τελευταία επένδυση του Κτήματος είναι η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων για την παραγωγή αφρωδών κρασιών με την κλασική μέθοδο της Καμπανίας, ένα εγχείρημα που ήδη απολαμβάνει μεγάλη αποδοχή και επιτυχία.
Ένα κρασί ισορροπημένο και προικισμένο με τον πλούτο των αρωματικών θησαυρών της Λημνιακής γης. Τα φρουτώδη αρώματα ξεχωρίζουν πάνω σε ένα υπέροχο ανθικό φόντο, ενώ οι χαρακτηριστικές νότες δημητριακών δίνουν ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον σε αυτήν την εξαιρετική γευστική εμπειρία.
Επιλεγμένος ξερικός αμπελώνας στην τοποθεσία "Λαγοπάτι"- το μονοπάτι των λαγών- στην καρδιά της αμπελουργικής ζώνης Π.Ο.Π. Λήμνου.Το χρώμα του είναι ανοιχτό λευκοπράσινο με σύνθετο ανθώδες άρωμα, στιβαρή οξύτητα και ευχάριστη επίγευση που διαρκεί.
Το ξεχωριστό αυτό νεανικό κρασί, προέρχεται από το πάντρεμα των δύο τοπικών ποικιλιών, του ρωμαλέου Λημνιού και του αριστοκρατικού Μοσχάτου Αλεξανδρείας. Γεννήθηκε ύστερα από ολίγων ωρών κρυοεκχύλιση και ελεγχόμενη ζύμωση στους 18°C. Το τριανταφυλλένιο ροζέ του χρώμα και τα φρουτώδες αρώματα εσπεριδοειδών που συνθέτουν το αρωματικό του μπουκέτο, μας φέρνουν στο νου τον ανοιξιάτικο κάμπο της Λήμνου.
Το πορφυρό χρώμα και τα γοητευτικά αρώματα μπαχαρικών και φρούτων του δάσους, πλαισιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την γευστική αντίληψη αυτής της πανάρχαιας ποικιλίας “Καλαμπάκι” ή “Λημνιό”.
Παράγεται από επιλεγμένα υπερώριμα σταφύλια και ακολουθώντας τα ίχνη της παράδοσης, απλώνονται κάτω από τον μεσογειακό ήλιο. Είναι ένα γλυκό λευκό κρασί, από την χαρισματική ποικιλία Μοσχάτο Αλεξανδρείας. Το έντονο άρωμα εσπεριδοειδών συνυπάρχει αρμονικά με την πληθωρική γεύση φρούτων, λουλουδιών, μελιού και σταφίδας.
Οίνος φυσικώς γλυκύς από υπερώριμα σταφύλια της αρχαίας ελληνικής ποικιλίας Λημνιό. Αφού τα σταφύλια λιαστούν για περίπου 2 εβδομάδες, αφήνονται να ζυμώσουν με φυσικό τρόπο για σχεδόν τρεις μήνες. Η γλύκα του κρασιού, δεν είναι παρά τα αζύμωτα σάκχαρα του σταφυλιού. Ακολουθεί παλαίωση για 6-8 χρόνια με αποτέλεσμα την πλούσια γεύση και μια υπέροχη πολυπλοκότητα αρωμάτων.
Ένα εντυπωσιακό ημιαφρώδες με φωτεινό ανοικτό κίτρινο χρώμα. Πλούσια κομψή γλυκύτητα, σε απόλυτη ισορροπία με την φρεσκάδα της οξύτητας. Εκρηκτικά αρώματα φρεσκοτρυγημένου Μοσχάτου Αλεξανδρείας απελευθερώνονται μέσα από δροσιστικές φυσαλίδες. Φίνα αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου, με ευχάριστη επίγευση και επίμονο κομψό αφρισμό.
Διατίθεται και σε μπουκάλι 200ml
Μια πρωτόγνωρη εκδοχή του Μοσχάτου Αλεξανδρείας από την Λήμνο. Ξηρό, αφρώδες, αρωματικό και δροσιστικό θα σας γοητεύσει κάθε φορά και σε κάθε περίσταση. Έντονα αρώματα ροδάκινου και βερίκοκου με πλούσιο και έντονο αφρισμό.