Tο 1949, ο Τάκης Χριστοδούλου, ένας πρωτοπόρος νεαρός χημικός με εξειδικευμένο ενδιαφέρον στον τομέα της επεξεργασίας φρούτων, ίδρυσε την KEA, την Κυπριακή Εταιρεία Αναψυκτικών, την σημερινή ΚΕΑΝ. Σκοπός του ήταν η αξιοποίηση των αρωματικών βοτάνων και των ώριμων ποικιλιών εσπεριδοειδών της κυπριακής υπαίθρου. Βασισμένος στη συνεχή μελέτη του σωστού τρόπου καλλιέργειας και επεξεργασίας του καρπού κατά τη διάρκεια των σταδίων ωρίμανσης, τελειοποίησε τη διαδικασία χυμοποίησης. Θέτοντας τους κανόνες για τη φυσική διατήρηση και την αποθήκευση του συμπυκνωμένου χυμού, δημιούργησε το “μυστικό” των χυμών της ΚΕΑΝ με την αυθεντική γεύση, και όλα τα φυσικά χαρακτηριστικά της υφής, του αρώματος, του χρώματος και των βιταμινών του φρέσκου φρούτου.
Η ΚΕΑΝ σύντομα κατέκτησε την κυπριακή αγορά και η πίεση για αυξημένη παραγωγή ήταν έντονη. Μέχρι το τέλος του 1956, σε μια έκταση πάνω από 40 στρέμματα, στην Λεμεσό, οι εγκαταστάσεις μονάδων παραγωγής, είχαν ολοκληρωθεί.
Κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, όταν οι περισσότερες καλλιέργειες εσπεριδοειδών, ψυγείων, στόλου και λογαριασμών χάθηκαν, η εταιρεία κατάφερε να επιβιώσει και να επανακτήσει τις δυνάμεις της.
Το 1981 η ΚΕΑΝ πήρε την στρατηγική απόφαση να προχωρήσει σε καινοτόμα προϊόντα και συσκευασίες επενδύοντας σε σύγχρονα μηχανήματα συσκευασίας χυμών σε χαρτί Tetra Pak. Ο συνδυασμός της γνώσης του τρόπου επεξεργασίας των καλύτερων φυσικών πρώτων υλών, μαζί με την ποιότητα του τελικού προϊόντος και την τελευταία τεχνολογία συσκευασίας, οδήγησαν την KEAN σε ηγετική θέση στον τομέα της.
Σήμερα η KEAN, έχει παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες, ενώ συνεχίζει ενεργά να μας κινητοποιεί και να μας εκπαιδεύει προς ένα πιο “πράσινο” και ποιοτικό τρόπο ζωής, διατηρώντας το πάθος της για γεύση και ποιότητα, που άλλωστε αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κυπριακής κουλτούρας.
Διαθέσιμο και σε συσκευασία 250 ml.
Διαθέσιμο και σε συσκευασία 250 ml.
Διαθέσιμο και σε συσκευασία 250 ml.