Τα πρώτα ίχνη της οικογένειας Hugel, στην Αλσατία, εντοπίζονται πίσω στον 15ο αιώνα. Δύο αιώνες μετά, ο Hans Ulrich Hugel εγκαταστάθηκε στο ισοπεδωμένο από τον τρομερό τριακονταετή πόλεμο, Riquewihr. Το 1639, ως ελεύθερος πολίτης, πήρε την ηγεσία του δυνατού οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης αμπελοκαλλιεργητών. Το 1672, ο γιος του έκτισε ένα υπέροχο οινοποιείο, στο Rue des Cordiers. Πάνω από την πόρτα σμιλεύτηκε το οικόσημο της οικογένειας, από το οποίο προήλθε το logo της εταιρείας που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα. Κατά την διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα, η οικογένεια Hugel κέρδισε μία αξιοζήλευτη φήμη για τις οινοπαραγωγικές της ικανότητες και για τον σχολαστικό τρόπο που καλλιεργούσε τους αμπελώνες της. Το 1902 ο Frédéric Emile Hugel άφησε την οικογενειακή περιουσία και έφτιαξε εγκαταστάσεις στο κέντρο του Riquewihr, που ακόμα αποτελούν την καρδιά της επιχείρησης. Ο γιος του Jean, συνέχισε το έργο του πατέρα του. Με σκληρή δουλειά και επιμονή, απέδειξε ότι τα κρασιά Αλσατίας, αξίζουν μία θέση ανάμεσα στα καλύτερα κρασιά του κόσμου. Οι τρεις γιοι του, Georges, Jean και André, ακολούθησαν αυστηρά την ίδια πορεία, αποκτώντας την επίσημη αναγνώριση που καθιέρωσε την νομοθεσία για τα Vendange Tardive & Selections de Grains Nobles.
Η επόμενη γενιά, αποτελούμενη από 5 άτομα 11ης και 12ης γενιάς, συνεχίζει πιστά να εφαρμόζει τις αρχές που κληρονόμησε από τους προγόνους της, με ευγενή αποστολή να κάνουν το κρασί Αλσατίας, το μεγάλο λευκό κρασί του 21ου αιώνα.
Το Gewürztraminer είναι μια χαρακτηριστική αρωματική ποικιλία που δίνει κρασιά απολαυστικά, ικανά να καταναλωθούν ακόμα και μόνα τους. Ο Hugel εκφράζει το Gewürztraminer σε μια πιο ξηρή εκδοχή. Τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά, σε μικρές σκάφες, από 12 περίπου αμπελώνες με εδάφη πηλού και ασβεστόλιθου. Το πιεστήριο, γεμίζει με τη βαρύτητα, χωρίς καμία άντληση ή άλλη μηχανική επέμβαση. Μετά την πίεση, ο μούστος μεταγγίζεται για λίγες ώρες και έπειτα γίνεται η ζύμωση ελεγχόμενης θερμοκρασίας (18-24°C), σε βαρέλια ή δεξαμενές. Το κρασί μεταγγίζεται μόνο μια φορά, πριν τη φυσική διαύγαση, κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Την επόμενη Άνοιξη, το κρασί περνάει ένα απαλό φιλτράρισμα πριν εμφιαλωθεί και στη συνέχεια οι φιάλες παλαιώνουν στα κελάρια μέχρι να τεθούν προς πώληση.
To χρώμα του είναι νεανικό και λαμπερό με παστέλ αποχρώσεις πράσινου. Το μπουκέτο του έντονα αρωματικό, αλλά όχι βαρύ, φρουτώδες και ανθικό με πικάντικες νότες κάρδαμου, τζίντζερ, μάνγκο, φρούτο του πάθους, τριαντάφυλλου και γιασεμιού. Στην παλέτα είναι απίστευτα κομψό, αρμονικό, εκλεπτισμένο και χυμώδες με τελείωμα που υπερχειλίζει αιθέρια γοητεία.
Το Gewürztraminer Estate παράγεται από επιλεγμένα σταφύλια, που προέρχονται απο ιδιόκτητους αμπελώνες της οικογένειας στο Grand Cru Riquewhiρ, ένα από τα πιο σημαντικά και αναγνωρισμένα crus. Ένα κρασί πλούσιο, αρμονικό και ιδιαίτερα αρωματικό με νότες τριαντάφυλλου, passionfruit, lychee, mango, κάρδαμο και άνθους πορτοκαλιάς. Στο στόμα είναι ευχάριστο, νόστιμο με εκρηκτικό τελείωμα.
Όμορφο φωτεινό αχυροπράσινο χρώμα. Αρώματα πράσινου μήλου, εσπεριδοειδών, γκρεϊπφρουτ και λάιμ, έρχονται σε τέλεια αρμονία με τον ανθικό χαρακτήρα της ποικιλίας. Στο στόμα είναι ξηρό, ευθύ, άμεσο, με υπέροχη φρεσκάδα, διατηρώντας τη γεύση μας σε εγρήγορση.
Το χρώμα του είναι λαμπερό αχυροκίτρινο με πράσινες ανταύγειες. Διακρίνονται φρουτώδη και ανθικά αρώματα. Είναι ανοικτό, εκφραστικό, αυθόρμητο, με απαλές νότες ορυκτότητας και γεύσεις από ώριμα σταφύλια, μήλα, αχλάδια, άνθη αμυγδαλιάς, μέλι και κερί μέλισσας. Στο στόμα είναι ξηρό και ισορροπημένο με μεγάλης διάρκειας φρουτώδη επίγευση.
Παράγεται από υπερώριμα σταφύλια, προερχόμενα από τα παλαιότερα αμπελοτεμάχια της οικογένειας Hugel στην καρδιά του Grand Cru Sporen. Το έδαφος αποτελείται από αργιλώδη μάργα και είναι εξαιρετικά πλούσιο σε φωσφορικό οξύ. Βαθύ λεμονί με έντονες χρυσαφί ανταύγειες. Συμπυκνωμένη μύτη με αρώματα σταφίδας, μελιού και μαρμελάδας εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων. Στο στόμα είναι πλούσιο, αλλά με αρκετή οξύτητα να εξισορροπεί τη γλυκύτητα.