Λίγο Ιστορία…
H ιστορία του COCKSPUR RUM ξεκινάει 135 χρόνια πίσω όταν, το 1884, ο Δανός ναυτικός Valdemar Hanschell, αποφασίζει να αφήσει τα θαλασσινά ταξίδια και να εγκατασταθεί στα Μπαρμπάντος. Ανοίγει ένα σταθμό τροφοδοσίας κάρβουνου για τα πλοία που εισέρχονται στο κανάλι του Παναμά, ενώ συγχρόνως τα προμηθεύει με σχοινί, πανιά, αλάτι, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, κρέας, νερό και… ρούμι. Ονόμασε το ρούμι του COCKSPUR. Έτσι ονομαζόταν ο δρόμος στο Λονδίνο, που φιλοξενούσε το ίδρυμα που πίστεψε και χρηματοδότησε το όραμά του.
Σύμφωνα με τον νόμο, οι οινοπνευματοποιοί και οι εμφιαλωτές πρέπει να προμηθεύονται αποστάγματα από όλο το νησί. Από το 1973 το COCKSPUR RUM, φτιάχνεται αποκλειστικά στο αποστακτήριο WEST INDIES RUM, όπου και εγκαταστάθηκε η πρώτη στήλη απόσταξης στο νησί. Δύο παραδοσιακές στήλες απόσταξης λειτουργούν ακόμα και σήμερα, των οποίων το απόσταγμα χρησιμοποιείται στο μείγμα.
Και φτάνουμε στο σήμερα…
Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια το COCKSPUR RUM, έμεινε πιστό στις παραδοσιακές διαδικασίες που κάνουν το ρούμι μοναδικό, χρησιμοποιώντας την καλύτερη ποιότητα μελάσας ζαχαροκάλαμου, το αγνότερο φιλτραρισμένο κοραλλιογενές νερό και τα πιο καλοδουλεμένα δρύινα βαρέλια.
H φιλοσοφία παραμένει η ίδια…
Το COCKSPUR ρούμι είναι διασκέδαση, είναι το γνήσιο αυθεντικό πνεύμα της Καραϊβικής.
Η καρδιά του COCKSPUR χτυπάει μαζί με την αληθινή ζωή του νησιού. Δεν έχει καμία σχέση με τις τέλειες, λευκής λείας άμμου παραλίες, που τόσο συχνά προβάλλονται.
Αντίθετα, το COCKSPUR είναι πολύχρωμη τέχνη, χορευτές, εδέσματα και μουσικές μίας ζωηρής, παιχνιδιάρικης και συγχρόνως χαλαρής κουλτούρας. Είναι ο φίλος που ξέρεις χρόνια, που όσο μεγάλο και αν είναι το χρονικό διάστημα από την τελευταία φορά που τον είδες, η συζήτηση μαζί του ρέει εύκολα, λες και τον συνάντησες εχθές. Είναι η παρέα του Σαββατοκύριακου που πίνετε μαζί, γελάτε μαζί, και τελειώνει ο ένας τις προτάσεις του άλλου. Είναι ο κεφάτος, ανέμελος φίλος σου, πάντα έτοιμος να περάσετε καλά.
Η καινοτομία από την COCKSPUR
Στην σκοτεινή πλευρά της Καραϊβικής, η μαγεία VOODOO σκεπαζόταν από ένα απόμακρο και απόκοσμο πέπλο μυστηρίου. Σήμερα η μαγεία VOODOO έχει εξελιχθεί σε τρόπο ζωής και έμπνευσης για την τέχνη, τον χορό, την μουσική και το ρούμι, που εκφράζεται μέσα από πολύχρωμα πάρτι καρναβαλιού, κάτω από το φως της πανσελήνου.
Το BALLA, πήρε το όνομά του από την VOODOO θεά της ζωής DAMBALLA, που εκφράζει την διττή ανθρώπινη φύση.
Υπέροχο αφέψημα ψημένης μελάσας και εκχύσεων τοπικών μπαχαρικών, με ένα άγγιγμα θερμότητας που οδηγεί σε μία μυστηριώδης κα ενδιαφέρουσα εμπειρία.
Μύτη: Πολύπλοκες νότες ελαφρά καβουρδισμένου καφέ και γλυκιάς άνθινης βανίλιας, ενώ στοιχεία μόκας ενσωματώνονται μέσα σε πλούσια μαύρη μελάσα με νότες μπαχαρικών.
Στόμα: Πλούσια στρογγυλή γλυκύτητα με έντονο χαρακτήρα ρουμιού και charred barrel (καμένου βαρελιού), που πλαισιώνεται ιδανικά από νότες καπνιστού καβουρδισμένου καφέ, μόκας, τζίντζερ, μοσχοκάρυδου, βανίλιας, μαύρης μελάσας, καραμελωμένης ζάχαρης και άλλων μπαχαρικών. Το τελείωμα χαρακτηρίζεται από πολύπλοκες νότες ρούμι, ισορροπημένη γλυκύτητα και νότες θερμών μπαχαρικών. Μακρά επίγευση
Food Pairing: Δυνατό espresso ή tiramisu, το ιταλικό γλυκό που προέρχεται από το “tirare mi su” και σημαίνει “ανέβασε με”, “σήκωσέ με”, “κάνε με ευτυχισμένο”… “τράβα με ψηλά”.
Perfect Serve: Σκέτο με φλούδα πορτοκαλιού ή σε cocktail Painkiller (50ml Balla Spiced Rum, 20ml κρέμα καρύδας, 30ml χυμός ανανά, 20ml χυμός πορτοκάλι, 2 σταγόνες bitter)
Ένα κρυστάλλινα καθαρό, τραγανό, πλούσιο σε αρώματα, λευκό ρούμι, αποτέλεσμα πενταπλής απόσταξης. Μία καθαρή αλλά συγχρόνως πολύπλοκη γεύση, με ευδιάκριτη την γλυκύτητα της ζάχαρης.
Μία υπέροχα στρογγυλή και απαλή εμπειρία γεύσης. Είναι υπέροχο για cocktails, αλλά και ιδιαίτερα εύγεστο σερβιρισμένο με lemon lime soda, cola ή χυμό φρούτων.
Μύτη: Μελάσα, λίγο ιώδιο, τροπικά φρούτα (ανανάς, μπανάνα)
Στόμα: Μελάσα, λίγο ιώδιο, τροπικά φρούτα (ανανάς, μπανάνα)
Food Pairing: Καραμελωμένος ανανάς
Perfect Serve: Daiquiri (50ml Cockspur Platinum Rum, 20ml σιρόπι ζάχαρης, 20ml χυμός λεμονιού)
Το COCKSPUR FINE RUM είναι ένα ελαφρύ χρυσίζον ρούμι, απόσταγμα της καλύτερης νησιωτικής μελάσας ζαχαροκάλαμου, αναμειγμένο με κοραλλιογενές φιλτραρισμένο νερό. Το μείγμα ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια, που πριν φιλοξενούσαν bourbon, δίπλα στην παραλία, κάτω από το Καραϊβικό ηλιόφως και την δροσερή αύρα του ωκεανού. Το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό άρωμα ζάχαρης demerara και κανέλας με βουτυρένιους τόνους στο τελείωμα. Ένα γλυκό και ευκολόπιοτο ρούμι, που είναι υπέροχο μόνο του με πάγο, αλλά και ιδανικό για cocktails
Μύτη: Μελάσα, καμένη ζάχαρη, βανίλια, δέρμα
Στόμα: Μακρά επίγευση με την κανέλα, την καραμέλα και την βανίλια να επικρατούν, ενώ στο τέλος υπάρχουν στοιχεία χουρμά
Food Pairing: Καραμελωμένος χουρμάς
Perfect Serve: Rum Fashion (50ml Cockspur Fine Rum, 10ml σιρόπι καραμέλας, 2 σταγόνες orange bitter. Γαρνίρετε με φλούδα πορτοκαλιού)